| | Beskydy Velké Karlovice |
Halušky a borůvkové knedlíky: Resort Valachy připravil nové kurzy vaření
VELKÉ KARLOVICE – Po úspěchu kurzů pečení valašských frgálů připravil Resort Valachy Velké Karlovice další novinky pro fanoušky regionální kuchyně. Nově bude nabízet také kurzy přípravy valašských halušek a borůvkových knedlíků v Bistru Razula. První „haluškový“ kurz se koná v neděli 4. září, kurz přípravy borůvkových knedlíků v neděli 11. září. „Halušky jsou sice obecně považovány především za slovenskou národní specialitu, ale díky blízkosti hranice v minulosti zdomácněly i v našem regionu. Ani v restauracích našich hotelů nechybí v pravidelné nabídce a těší se u hostů velké oblibě. Stejně tak patří neodmyslitelně k Valašsku borůvkové knedlíky. Místní lesy jsou plné borůvek, které mají v domácí kuchyni, i s dalšími druhy ovoce, četné využití,“ vysvětluje Josef Tydlačka, valašský rodák a šéfkuchař Bistra Razula, jenž kurzy povede. Na kurzu přípravy halušek se od něj účastníci naučí variantu s brynzou a slaninou. Při kurzu borůvkových knedlíků se v „přestávce“ při čekání na vykynutí těsta naučí vyrábět ještě jednu tradiční pochoutku – hruškové chutney. V případě zájmu se budou oba kurzy konat pravidelně. Resort Valachy je - stejně jako kurz pečení valašských frgálů – nabízí také firmám a skupinám jako originální teambuilding. Pro firmy už organizuje i mini kurzy výroby sýrových korbáčků nebo pletení vánoček. Vedle toho Resort Valachy příležitostně pořádá také kurzy pečení pizzy pro děti. Právě Bistro Razula je totiž vyhlášené chutnou pizzou a kurz její přípravy je pro děti zábavný a přitom jednoduchý. Nejbližší bude v pondělí 22. srpna
Nejbližší kurzy v Resortu Valachy: Ne 21. 8. Kurz pečení valašských frgálů Po 22. 8. Kurz pečení pizzy (nejen) pro děti Út 23. 8. Kurz pečení valašských frgálů Ne 28. 8. Kurz pečení valašských frgálů Út 30. 8. Kurz pečení valašských frgálů Ne 4. 9. Kurz přípravy valašských halušek Ne 11. 9. Kurz přípravy borůvkových knedlíků a hruškového chutney
|